Bryssel

Underbara helg!!! oj vad vi har haft det underbart! så skönt att åka på en resa utan en massa måsten!
Vår plan var bara att umgås och mysa och det gjorde vi!

Första timmarna i Bryssel spenderade vi på en blomsteräng, där vi bara låg och hade det skönt. Spelade lite yatzy, drack lite kaffe och filosoferade :)

 



Sen fick man ju inte glömma att det faktiskt var våffeldagen, vilket bättre sätt än att äta en riktig Belgisk våffla med mjölkchokladfyllning!!! Mumma!

 

Vi var inte ensamma om att njuta av solen....

 

 

 

Till middag blev det förstås Moule frites (musslor med pommes) En klassiker i Belgien...

 

 

 

Johan njöt av något annat som Bryssel är känt för nämligen alla fina väggmålningar av serier....mest Tintin

 

 

 

Jag njöt av loppis och uteserveringar med Yatzyspel...

 

 

Något annat Belgien är känt för förutom vofflor och choklad är ju förstås ölen.....Leffe var visst favoriten, men jag blev ruskigt sugen på körsbärsöl....så sugen att jag var tvungen att köpa med en stooor flaska hem till i sommar ;)

 

 

 

 

 




Fightern

DÅ var våren här och hur vet man det bäst jo man vet det när ior börjar vara ute längre på nätterna och kommer hem sönderslagen från sina nattliga fighter med andra katter i hoodsen.
Imorse kom han hem och nästan kröp in.....var helt apatisk nästan som om han vore deprimerad :( Han kunde inte ens hoppa upp i soffan själv!
Det skär verkligen i ens hjärta när han är sådär! både jag och Johan är oroliga nu och jag vill bara hem och ta hand om honom.
så här såg lillen ut när jag lämnade honom imorse, inbäddad och gosig.


42 arbetsdagar to go.....


Årets finaste dag!

Oh vilken fin dag vi har haft! Kändes på alla hur livslusten ökade och stegen blev lite skuttigare :) Själv tog jag mig till koncerthusets trappor och avnjöt en köttig kebab i solen med fina Malin.



Sen kan man ju inte bli annat än lycklig när ens finfina man helt spontant skickar blombud till jobbet :)
tydligen är jag världens bästa fru och det förtjänades uppmärksammas med blommor. UNDERBART!!!!




Outade mig btw på Facebook idag med statusen " Om exakt 3 månader beräknas vi bli mamma och pappa" hittills har det resulterat till 60 likes och 25 kommentarer hahah! lovely!

Nä nu ska jag ta och skutta hemåt!
tjing

Tjockislunch ;)

Kunde inte låta bli att fetta till det på lunchen idag! Hade sånt galet sug för Donken så jag tog min gravida kompis Matilda i handen och gick till den gyllene bågen. Skäms gör jag inte heller hehe





Efter lunchen strosade jag runt på stan och fick ett samtal från min bästaste Emma. Tack Gud för Viber! hur hade jag klarat mig utan att få prata med Emma lite då o då! Så jäkla skönt att få behålla "vardagssnackandet" det är ju annars det som man saknar mest!!
PUSS Emmsi tack för att du förgyllde min lunch love!!!

Gott nytt år

Inatt firade vi Iranier nyår, "tolvslaget" skedde 00.20 inatt och innan dess firade vi Norooz som det kallas hemma hos mig och Johan.
Mamma, Hamed, Malin, Johan och jag åt middag och hade presentutdelning, det bästa med Norooz förutom maten är att de äldre ger presenter till de yngre och eftersom jag fortfarande är yngst så drog jag vinstlotten (även om alla presenter numera är till minisen) haha!

Blivande morbror och moster gav sin första present till minisen...kolla så söta!!!!




Mormor kunde inte heller hålla sig, minisen fick en bärsjal och ett babyskydd, ungen kommer att bli så bortskämd ;)



Jag och Johan fick bio med tillbehör i present av Hamed o Malin, vilket var just vad vi hade önskat oss! Vi försöker gå såååå mycket som möjligt på bio innan det är dags. Har fått tipset att det aldrig sker när man har småbarn och vi ÄLSKAR bio så vi passar på!


Vilken vecka!

Ledsen för den dåliga uppdateringen här men jag har haft en galen vecka!
Måndag:
Middag och Köpenhamnsplanering med Carro, den 7-9 april bär det av och då ska vi ha ett par mysiga dagar med shopping, god mat och härligt häng.
Tisdag:
Persiska Eldfesten i kungsan. Mamma, Johan; Hamed jag o Malin var och firade det persiska årets sista tisdagkväll. (stor tradition i Iran) genom att hoppa över eldar och lyssna på musik och umgås med alla andra Iranier i stockholm.
Onsdag:
Middag med Lisa och Anjili på Vanak (persisk restaurang) för att fira att lompan fyllt år.
Torsdag:
Bowling med Jobbet följt av middag på Kungsholmens vidrigaste pub nämligen Dovas.



så ikväll ska jag BAAAAAAAAAAARA hem! och det ska bli underbart! ska hänga i soffan med Johan och bara chilla.

Fick riktigt trevliga nyheter igår kväll, vad det är återkommer jag om när jag får ok från vederbörande ...hehe!!!

i övrigt vill jag bara säga, Note to self Bowla INTE när du är gravid i 7:e månaden. Min rygg höll på att pajja helt! vaknade inatt med svettningar för att jag hade så ont!  Det kan ju inte vara bra, dels för att man ska undvika tunga lyft och dels för att det är osköna rörelser som inte passar när man redan har ett stort klot på magen. Gör inte om!!!!

projekt

Bygger bo här hemma! Man blir förvånad över hur mycket saker o ting kostar! kändes överdrivet att slänga ut runt 2000 spänn på en spjälsäng! ja ja jag vet att man kan köpa något på IKEA men jag vill ha en rejäl variant som håller när man fått lille söta bebisen att växa upp o bli en liten jävul som ska kar spjälsängsgaller!
Men då kostar det också! OM man inte lyckas fynda på Blocket :)
Hittade en rejäl Briosäng som kostat 2 600kr en bra säng som man kan ha länge och till fler barn! pungade ut 600 kr för den och nu ska den bli fin också! tanken är att slipa ner färgen, måla den vit och sen slipa ner den igen...jag vill ha en shabby chic-känsla på den! vi får väl se hur det blir .....
status so far......









Kan nog bli riktigt bra, tanken är att jag ska pyssla med den i veckan medans Johan jobbar över ;) så har jag något att sysselsätta mig med!

V. 26 looking like this!

Nu går det snabbt....mycket snabbt! bara ca 3 månader kvar! Det är väl nu det kommer att explodera då menar jag magstorleken! Men än så länge könner jag mig rätt nätt och det känns skönt!
ser ut såhär numera....


buskissen

Som en present slog Ior in sig själv till oss idag!! hur söt får man bli?

 


Heeeeelg

Äntligen helg! och ännu en arbetsveck avklarad! Den här veckan har jag hålt igång varje kväll, jag verkar inte lära mig att jag MÅSTE varva ner haha! Veckan har bestått av jobb och sen fikor, middagar, fester , träning....ikväll var det första kvällen jag gick raka vägen hem.
Igår kväl var jag på TV.nu fest där den här killen vände plattor ;)


Läste i någon babyartikel att det inte är så lugnt och tyst i magen, all aktivitet så som hjärtslag, strömmande blod, gaser osv gör att ljudnivån når upp till 80 decibel....det motsvarar en trafikerad väg, en brummande bil ja ni hajar! Enligt EU-regler måste arbetsgivare ge hörselskydd till sina anställda om ljudnivån överstiger 80 decibel....då kan man ju inte göra annat än att tycka synd om lilla minisen i min mage med MIN gasaktivitet för då tror jag inte att 80 decibel räcker till haha!

Nu ska jag och Johan ha mysfredag, på menyn står västkustsallad med vitlöksbröd och senare blir det brownie och ostbågar....känns ok då jag ska träna i helgen ;)
Treeeeeevlig helg på er.

lillen


Mer virk-inspiration

bilderna säger allt....




Semlor semlor seeeemlor!!!

Fettisdagen tog jag för var det var, sjukt FET!!! passade på att frossa loss i härliga semlor i alla dess former!
Först fick vi minisemlor på jobbet och då förvandlades mina ögon till två små hjärtan och jag "råkade" roffa åt mig 2 st ;)
Sen efter jobbet gick jag till Brunkebergs bageri och köpte 2 minisar till och traskade bort till Malins salong och bjöd henne på en rackare. Meeeeen jag var inte riktigt klar där va! Matilda hade tipsat mig om stans godaste semlor på Chokladfabriken. Mjölkchokladgrädde och amarettomandelmassa YUMM!!!! så jag kanske råkade köpa med mig 2 såna hem till mig och Johan också!
Orkade dock inte med den fjärde semlan så jag smakade bara på Johans men jag har min kvar hehehe!!
Johan som inte är så överförtjust i semlor sa.... " det här var fan den godaste semlan jag ätit" så ja.....jag sprider tipset vidare....
kolla på dom....


 

Sen hittade jag även livets dryck inne på CHokladfabriken! Det godaste ever....

Surkörsbärsdricka mumma! påminner mig om mammaslandställe i Iran så galet gott. En liter kostade 75kr och alla reagerar hårt på det men samtidigt vad betalar man inte för ett glas vin på krogen?? DÅ kan väl jag som inte dricker alkohol få unnan mig ett kallt fint glas körsbärsdricka :)

 

 


Hört att man får önska sig något....

Det ryktas om att man som tack för att man burit på barnet, tagit all skit från jobb, skippat vinet och ostarna, inte kunnat sova normalt på lääänge och sist men inte minst krystat ut en människa.....får en present. En sk förlossningspresent. Det brukar vara i form av något flådigt smycke.
Tidigare önska jag mig en Bvlgariring men nu har jag blivit en klokare person en mer praktiskt person ;)
Så en väska från Mulberry är det jag känner kommer få mig att tycka att ALLT var värt det haha!
snygg va?




Attention seeker!!!

Oh vilken skön helg jag har haft, somnade innan 21 på fredagen och runt 22 på lördagen! låter kanske tråkigt men det var exakt det som behövdes efter en hård arbetsvecka!
Varje avklarade vecka känns som en seger för mig.
Jag har lyckats få in ett positivt tänk nu och kör på men det tar mycket kraft både fysiskt och psykiskt.
Måndag till onsdag funkar oftast finfint men sen brukar energin dala....likaså från kl 15.00 till hemgång!
Men det är väl bara att kämpa på!
Här är nårgra andra som var "pigga" i helgen!

 

Man har ju hört talas om att syskon kan bli sotis och vara väldigt uppmärksamhetskrävande. Men att jusdjur också blev så hade iaf inte jag en aning om....

Det finns ju kurser för de som väntar sitt andra barn, undrar om det finns kurser för de med attention seeker katter också haha!

Han vill vara i fokus exakt hela tiden. Se mig, hör mig, klappa mig!!! Hade en kompis över hemma hos oss igår. Stackars Sabine fick inte vara ifred en sek, inte ens när hon ville gå på toa!

Här är lillskiten när Johan försökte pyssla med datorn igår...

 

 

 

Ja det är väl bara att vänja sig! snart kommer han inte att få all uppmärksamhet. Vi får hoppas att han inte börjar kissa och bete sig illa när vår lille kommer för då vet jag inte vad vi gör... :(


nu så...

Nu känner jag mig mäkta stolt, har nämligen besökt platsen jag verkar ha raderat ur minnet ...SATS!
Var på en rådgivning idag och pratade om vad jag får och inte får träna.
SLutade med att jag körde 1 timmes pilates....säkert skitbra och jag måste visst fotsätta med det MEN fasiken vad tråkigt det är att träna när man inte får köra skiten ur sig och komma ut som en blöt pöl. Nu måste allt ske så försiktigt...minsta konstiga rörelse spänner, drar och hugger och det är ju aldrig bra!

Men nu ska jag iaf ta och boka up mig på minst 2 pass i veckan bara för att röra lite på mig kan ju aldrig skada! då kanske samvetet ger tillåtelse till en eller två chokladbitar då o då! ;)

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN till lillmallan på färg o klipp, så galet på tiden vill jag lova! har någon unik ton av orange/brun/gult hår just nu ser vidrigt ut. Har en bajjarand som slår det mesta men imorgon ska jag bli fin.

Nä nu ska jag sussa så de blir fredag snabbare
häddååå!

Tjockis!

Nog för att man lagt på sig en och en annan volang för mycket under de senaste 25 veckorna närmare bestämt 10 saftiga kilon. Men det här lär ju ändå vara höjden på tjockismetoder eller.......?


Bästa mamman har man!

Min sportlovsfirande mamma spenderade hela dagen hemma hos oss medans jag och Johan jobbade, när jag kom hem hade hon sytt klart amningskudden och bärsjalen!
Hon är GRYM!
Här kommer det färdiga resultatet. Knyter man ihop den kan man lägga bebisen i själva kudden som en fotölj :)




RSS 2.0