ABC 123

Senaste inköpet till Levis gym är en ABC-matta! så himla bra att bygga upp och låta honom leka på! Håller på att övar honom på att rulla runt, men främst att ligga på mage, han gillar verkligen inte det men skam den som ger sig!


Just nu på golvet hemma hos oss :)







Levi är rätt nöjd ändå!

Vidrigt!!

Det gör ont i mig när jag ser människor som den här vidriga hemmafrun Gunilla!, Föräldrar som försöker leva sina drömmar via sina barn genom tvång och manipulation och i Gunillas fall ren och skär idioti. Kan hon inte bara låta sin stackars sjuka dotter vila och göra det hon vill göra! Man ser ju att hon lider. Stackaren! skjut mig om jag blir en sån mamma!!


Hemmafru!

Sticka, virka, baka, laga mat, ta hand om barn osv......vad hände med partydjuret ;) ?! nä men ärligt talat så älskar jag att få pyssla, och ovannämnda aktiviteter känns  just som pyssel för mig. Varvar liksom ner på ett sätt som jag inte kan beskriva. Speciellt med bakningen. Även om jag inte äter det jag själv bakar så mår jag bra av att baka till andra! Konstigt tänker säker ni men för mig är det avslappnande! kanske handlar det om att få se saker skapas, byggas upp osv vem vet...but I love it!!! SÅ det lär dyka upp fler baktips här!!!

Kolla in vilken härlig fisk och skaldjurssoppa husmor serverade igår till middag ;)





Just att sy har jag inte gjort på bra länge, men idag åkte jag till Ikea och hittade ett assnyggt tyg som jag nu håller på och syr längder av. Ska ordna lite provosoriska "dörrar" till sovrummet så att lilla Levi får lite privacy när han ska sova. Började som sagt idag, men jag lovar att det kommer bilder på mitt mästerverk ;)

LIVLY

Kan börja med att säga såhär, får jag inte en flicka i framtiden  så får Levi leva med att bära klänningar ;)
Var på Livlys lanseringsfest igår hos fina Lisa. Håll i mig så mycket fint!! Det ena plagget finare än det andra. Fina färger, underbara siluetter och supersköna kvaliteter. Vill också nämna att Lisa har tre små barn hemma och har ändå lyckats få tiden att skapa något så fint som Livly, otroligt imponerande.


Nicolina valde ut Nike dress, kolla så fin :)



Levi gillar sin nya body i Pima bomull från Livly.





Kolla in webshoppen på livlyclothing
Livly finns även på NK och Sprall

Min coola son!

För varje dag som går blir jag bara mer och mer kär i min lilla trollis! Det är så roligt nu när man får kontakt med honom. Hans leende och busiga blick får mig att smälta. Kolla vad stor han har blivit.

Här med sin Rolling stones tisha han fått av fina Malin (Lillmallan)





Mommy went wild idag och slog på stort, hela 3 st Geggamojjamössor blev det. Hade jag haft råd hade jag köpt hela butiken, dom har så galet fina saker. Men när en mössa kostar över 200kr så får man nöja sig med 3 st. Ska även tilläggas att jag utnyttjade ett Groupon erbjudande så jag betalade "bara" 300kr för alla 3 så ni inte tror att jag är gjord av pengar ;)
Snygga va?! kanske blir lite mer shopping därifrån när vi är på Underbarabarn-mässan i oktober. Vem vet ;)





supersize vs super skinny!

Igår hälsade vi på Kicko och Karin och Alexander och så kom Alex och hans Sara förbi oxå! Dom hade med sig mat och kolla bara in kontrasten på Kickos och Alexs middag! Gotta love it!!! cred till Kicko som inte vek sig och höll sig till sitt!
Men det såg riktigt komiskt ut ;)


Fina tjejer

I onsdags ordnade Lina, Lollo och Madde en namngivningsfest/babyshower för mig och Levi eftersom dom hade missat båda när det begav sig.
Bättre sent än aldrig som man brukar säga :) HUR söta som helst! dom hade ordnat middag och köpt massa presenter till Levi!
TACK babes ni är underbara!

Levi i sin fina dregglis han fått från Madde!!!


Slim trim dags!

Nu känner jag mig klar med min preggo-kropp!
NU jävlar ska jag ta tag i mig själv och kliva ut ur min fat suit!
Första veckan efter förlossningen tappade jag hela 12 kg och fick då för mig att det här skulle gå snabbt, men icke! sen dess har vågen stått helt stilla! Jag har 10 kg kvar till vikten jag hade innan bröllopet (6kg till innan graviditeten) SÅ nu ska jag ner 10 kg det är målet.

Middagen igår var vädigt nyttig och sjukt god. Måste tipsa om det här.
Ångkokt rengbågslax med chili,vitlök,lime och koriander. Till det lagade jag butter squash-pumpa som jag rostade i ugnen med vitlök och tryffelolja.
Visst ser det smarrigt ut??  Johan sa att det var restaurangklass på maten, inte illa ;)


 


Vilja

Världens sötaste Vilja + Matte var på besök hos oss igår. Vilja är en blandning mellan Chihuahua och dvärgpinscher och på riktigt den minsta hund jag sett i mitt liv, nästan inte värld titeln hund. Hon ser ut som en hårtuss på vift!


Mammaträff

 

 


Syndigt gott!

Nu är helgen här!!!
då tänkte jag dela med mig av ett bra recept, nämligen klassiska moccarutor, kärleksmums eller chokladrutor beroende på vad ni vill kalla dom ;)
Receptet tittade jag på en annan blogg och jag bakade rutorna till förra helgens partaj och dom uppskattades mycket!!!
gillar ni mycket glasyr som jag så behöver ni INTE dubbla glaseyrreceptet nedan, det har jag redan gjort åt er hehe!!
Enjoy!





Moccarutor

5 ägg
5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
300 g smör
2 dl mjölk

Glasyr
600 g florsocker
4,5 msk kakao
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kaffe
1,5 msk mjölk
150 g smör, smält

Kokos efter smak.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke vänd ner dom i smeten. Smält smöret, häll i mjölken och rör ner detta också. Häll smeten i bakpappersklädd ugnsform som är 30x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 30 minuter. (Stickan ska vara torr)

Blanda de torra ingredienserna till glasyren. Rör ner kaffe, mjölk och smör. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.

Förvara i kyl. Skär upp rutor när kakan har kallnat.

Finbesök X 2

Full rulle idag, började dagen med att träffa mammagruppen för första gången. Mycket roligare än jag trott! konstigt att man aldrig blir trött på att dra sin förlossningshistoria!
Efter träffen skyndade jag hem till nästa date, Jessica och Felix kom över på lunch och mös med oss. Felix hade varit på 5-månaders-vaccinationen idag, stora killen. Nästa vecka är det Levis tur att ta 3 månaders-vaccinet.
Dagen fortsatte med slutbesiktning av vår lägenhet. Blev faktiskt inte klokare av besiktningsmännens besök. Dom konstaterade återigen att saker ska åtgärdas, samma saker som togs upp på besiktningen för 1 år sen SUCK!!!
JUST DO IT känner jag!
Men dagens aktiviteter var inte över här om ni trodde det. Nä för sen fick vi finbesök av härliga paret Dunder som gulligt nog handlade med sig mat OCH tillagade middagen åt oss! det kallar jag för middagsbjudning. The Dunders bjöd på Skvarki (polsk köttsoppa) sjuuuukt gott.

Nu har dom just åkt hem och vi har just fått Levi lugn. Normalt sett så är det HELT omöjligt att hålla honom vaken efter 19.00 men idag hade stackarn så himla ont då hans tänder är på väg upp! så 21.30 dunade han in!
håll tummarna att han sussar natten igenom nu! Nu är jag glad att jag inte ammar kan jag ju säga, tänder och amning känns sådär ;)

Fina Felix

 

En mycket nöjd Levi i Jessicas famn

 


tadaaaaa!!!!

NU äntligen är min blogg pimpad och fin!
TACK bästa Johan för hjälpen! jag hade aldrig grejjat det här själv!
visst blev den fiiiin?

Namngivningsfest!

Hela förra veckan gick till att fixa och trixa till lillgripens namngivningsfest ute på landet.
Därav min frånvaro här på bloggen. Men nu är jag tillbaka och fullt fokuserad ;) Håller faktiskt på att utforma en helt ny design till bloggen så håll utkik snart kommer en ny mer pimpad version!!!

Som jag nämnde så stod namngivningsfesten i fokus nu i helgen, redan i fredags åkte vi ut till landet för att förbereda festen som skulle hållas på lördagen. Vi fick med oss Farmor Margareta, Andy, Shanty, Peo och Jesper och hade lite kvalletid innan alla kom på lördagen.
Kalaset började kl 13 och då hade vi en ceremoni på bryggan med solen som sällskap.
Shanty och Malin sjöng kärleksvisan huuuuuur vackert som helst och vi "döpte" levi med en flaska Moet hehe!! Ceremonin avslutades med att vi planterade ett plommonträd i Levis ära som vi ska få se växa i takt med vår lilla prins.

Efter det åt vi en grillunch och lekte. Lekledaren Johan hade ordnat med 5-kamp och tipsrunda.

Vid 18- tiden hade några lämnat oss bla Levi som vi för första gången lämnade ifrån oss över natten.
Mormor jojje fick ta med sig vår skatt hem :)
Sen började "vuxenfesten" Kräftskiva nere på bryggan följt av bastubad och sång.
Jag fick mig en rejäl fylla för första gången på 1 år hahah! Sjukt kul.

Tack alla som kom och fira vår skatts dag med oss, kan inte beskriva med ord hur lyckliga vi är för att ni tog er ut och firade med oss!! all kärlek till er.

 

 


RSS 2.0