BRA!!!

Sånt här gillar jag :)
 
 

En vanlig dag på kontoret!

Påsk och sockerförbud går inte hand i hand och VERKLIGEN inte om man jobbar på mitt jobb!
kolla in status runt mig just nu!!!
Kan ni förstå vilken jäkla karaktär man får ha haha! :)
 


Här har jag mitt "godis"
 

Domen

 
 
 
Har fått domen nu.....det var graviddiabetes! och tydligen även rubbning i skäljdkörteln!! TACKAR!!! vad innebär det tänkter ni! sen tänker ni säkert att jag trycker i mig massa socker hela dagarna och det är därför jag fått detta, men icke! Jag äter faktiskt inte så mycket sötsaker som det ser ut som att jag gör. Men tydligen har min kropp svårt att bryta ner sockret jag får i mig. Då man ökar blodmängden i kroppen under graviditeten så orkar mitt egna insulin inte med att bearbeta sockret som i sin tur får mig att må illa...riktigt illa!
 
Det som kommer hända nu är att jag MÅSTE ta bort all socker i min kost! jag vet inte riktigt vad det innebär ännu då jag inte fått träffa dietisten ännu (ska göra det på torsdag). Men fram tills dess så har jag gjort ett aktivt val! jag har ELIMINERAT ALL socker sen i fredags! det betyder alltså ingen frukt, ingen fika, inga sötningsmedel, inge juice nä men ni förstår INGET!!!!
hur mår jag då.....?
VIDRIGT! jag känner mig deppig, har ont i kroppen och vidrig huvudvärk! sen är mitt tålamod inte ok just nu! jag går igenom en avvänjning och det påverkar en mer än ni kan föreställa er! jag kan inte ens beskriva hur tufft det känns just nu! som att man sörjer något!!!
Det jag gör är egentligen fel! tydligen ska man trappa ner i en 2 veckorsperiod för att abstinensen inte ska bli för stor!men jag kan verkligen inte stoppa i mig socker när jag vet att jag skadar min
bebis i magen genom att göra det!
Därför har jag valt att se socker som lika stor fara som cigg och alkohol.....nolltollerans!!!!
 
Förhoppningsvis får jag bra verktyg och råd att jobba med efter mitt möte med dietisten på torsdag, lyckas jag på egen hand så kan jag förhoppningsvis slippa insulinsprutor och det är målet.
 
Framöver kommer extra kontroller att göras på mig och även extra UL (ultraljud) så man kan hålla koll på barnets storlek då "sockerbarn" kan bli så stora att kejsarsnitt kan behövas : / så ni förstår ju min motivation!!!
 
Ha tålamod med mig närmaste tiden och håll påskgodiset borta tack :)
 
 
 
 

tuffa tider...

 
 
 
Skulle vilja skriva att det är strålande tider och att man har den där kända preggo glowet folk talar om , but not! Just nu är det lite tuffa tider med mycket sjukdom, VAB och tröttheten från helvetet som jag inte ens kan börja beskriva i ord.

Var hos min nya barnmorska i onsdags på rutinkontroll, visade sig att jag hade högt blodtryck, socker i blodet OCH urinet och även järnbrist!
BOOM!
vad gör man, bara att acceptera läget och ändra levnadsvanor.
Problemet är bara att jag inte äter sååååå onyttigt som man skulle kunna tro! men frukt höjer ju oxå sockervärdet så.....

SÅ idag har jag spenderat min förmiddag på Danderyds sjukhus på sockerutredning. Vi får se vad jag får för dom! jag låg på gränsen till graviddiabetes i onsdags så om det visar sig att så skulle vara fallet så får jag sättas på en specialdiet tills lillfisen fötts. Farligare än så är det inte om man upptäcker det i tid!
Jag är så tacksam för att dom har så bra koll på en!

Så idag skickade min chef hem mig från jobbet och beordrade mig att gå hem och vila
hahah att man inte kan fatta själv, men men! så den här veckan kommer jag mestadels jobba från soffan hemma så jag kan vila upp mig och tills mina järntabletter kickat in :D

Även SJUKT tacksam för Johan, mormor och farmor för att ni avlastar mig så mycket så jag får den vila jag behöver just nu!

Återkommer snart med nya friska starka tag PUSS

 
 
 

Halva halva kompis!!!

 
 
 
Tiden går galet fort den här graviditeten. Kan inte förstå att jag redan gått halva tiden idag.
Men har man redan ett barn här hemma så får man inte samma tid att fundera och filosofera som man kanske kunde med nummer ett. Inte heller får man sova, inte INTE bära tungt eller unna sig saker som man
kunde första gången.På gott och ont!
 
Men så är det alltså, vecka 20 av 40 har idag passerat! Häftigt!
 
 
 
 
 
 

inredning

 
 
 
Det har ju förstås hunnit hända en hel del sen jag var en mer aktiv bloggare, en stor sak som har hänt är att vi flyttat från stan och flyttat in i ett kedjehus i Täby. Det har pågått en totalrenovering och efter 6 månader har vi nu nyligen flyttat in. Det finns fortfarande några rum kvar som vi inte orkat ta tag i men som ska få sig lite mer kärlek inom kor. Ett av dom rummen är den nya bebisens aka Trollisens rum. Det har inte känts så akut. Men idag mina vänner köpte jag första saken till det nya rummet.
Nämligen den här fina lampslingan som ska hängas i en himmelsäng över spjälsängen. Blir bra va? :D




 
nu är vi igång!!!
 
 
 

Lyckan är total!

Vi fick idag se vår fina välskapta bebis! vi fick gå igenom hela kroppen, kolla hjärnan, hjärtat, ev gomspalt och övriga mått och viktiga punkter att gå igenom. Allt såg jättefint ut och man blir helt förbluffad över att man kan "baka" något så perfekt i sin mage! helt ofattbart!
 
så nu vet vi även att det är en liten sessa som kommer till oss i aug. Jag har inte kunnat sluta le idag! är så obeskrivligt lycklig! Klart man hade hoppats på en flicka men inte vågat drömma! men så är det alltså. Äntligen ska jag få lite sällis i den här mansdominerade familjen.
och på självaste kvinnodagen till ära :)
 
Kolla in lilltjejen som btw numera är ca 20 cm, inte illa va :)
 
 
 
och här med öppen mun :D
 

 
 
PUSS på er och trevlig helg! Nu ska jag gosa med min febriga son!
 

dags igen :)

Imorgon gott folk väcker jag denna gamla blogg till liv igen!
för lilla Levi ska bli storebror den 6 augusti och man vill ju inte vara en sån förälder som bara gör roliga saker för nummer ett och kör på "stackars nummer två mentaliteten" SÅ därför kommer jag att sätta igång och skriva så nästa filur också ska kunna få läsa om när "den" var i magen och hur vi längtade efter att få träffas!

kl 9.00 imorgon bitti är det dags för ultraljud och då kommer vi ev även att få reda på könet! med Levi tog vi inte reda på det så det här känns väldigt nytt och nervöst!

SÅ kika in nu med täta mellanrum om ni är intresserade av att hänga med :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0