Bak-mood

Nog för att jag inte får äta socker....men mina vänner får ju :) så nu har jag satt igång bakverksamheten här hemma!
Nu laddas det för fullt för de som vill komma och hälsa på oss när minisen väl kommer!
På Brysselresan köpte jag några aaaasfina plåtaskar på en antikmarknad, och dom har nu fyllts med mintchokladsnittar och knäckdrömmar....smarrrrrr!!!






Bröllopsdag

Kan inte förstå att det redan gått 1 år sen jag gifte mig med världens bästaste Johan!
vilket år vi haft! Helt galet att vi inom 1 månad blir föräldrar oxå! samlar många vuxenpoäng haha!
här kommer en reminder om hur det såg ut för ett år sen....


Dagen/kvällen firades hemma då jag inte orkar med mycket längre...vi köpte hem massa skaldjur och hyrde hem en film
Kan nog säga att det är det bästa jag vet....att frossa i skaldjur, underbar 1:a bröllopsdag....hoppas på att nästa blir på Mallis :)



Baby shower!

GISSA om jag blev överraskad igår när jag kom hem och möttes av en MASSA underbara vänner plus massa bebisar! Finfina tjejerna hade ordnat en baby shower till mig med massa god mat, fina paket och roliga lekar.
Jag fick ALLT jag hade önskat mig från min " saker jag måste ha annars dör jag lista" !!! hahaha
Alla hade bidragit på sitt sätt med mat, bak, dekoration ja ni förstår! blev SÅÅÅÅÅÅ glad!!! Har världens finaste vänner så det så!!

Var en väldigt trevlig och stor överraskning att få se lilla nykläckta Sally och hennes mamma Matilda förståss... ;) Som dagen till ära tagit sin alldeles egna första utflykt för att vara med och mysa med mig.

Här kommer lite bilder från gårdagen...

 

 

Sailors :)

Kändismorsan Jessica o lillFelix

The master mind Mallan

Vill tacka er alla ännu en gång från hjärtat TAAAAAAAAAAAACK!!!!!!!!!!! Ni är underbara!!!!

skrämmer slag på mig!

Igår var det dags för en vanlig rutinkontroll hos Barnmorskan (BM) vilket jag alltid gillat och längtat till men igår skrämde BM slag på mig...
Tydligen har jag gått från att ha superfina värden till att ha både äggvita, socker och protein i urinet OCH blodet. Plus att när hon stack mig i fingret så slutade det aldrig at blöda , hon fick byta 3 plåster och så har jag aldrig haft det förut. Tydligen så har jag MYCKET vätska i kroppen vilket gör att trycket ökar.
Sen när hon kände på magen kommer den här frågan..."hur stora var ni när ni föddes" och jag vet att jag tydligen var liten och vägde 2,7kg, Johan har jag ingen aning om men jag vet att han har ett enormt huvud. DÅ kontrar BM med " det här blir INGEN 2,7kg bebbe....aaaaaah!!! vad fan har jag där inne tänker ju jag då!!!

Så any how....hon slänger in mig på en akuttid på ultraljud. För att fastställa vikt och huvudomfång! För som hon sa " Mana vi måste ju planera för det här, är den oerhört stor så måste du sättas igång"
VAAAAAA???? skojar hon med mig....hur stör är jag?? hur stor är minisen! fan vad rädd jag blev.

Sen får jag hur som helst träffa läkaren som kollar på lillskit med Ultraljud (UL)  ok att h*n var stor men inte sååå stor.
lillen vägde ca 2,9kg och hade ett huvudomfång på 9 cm så h*n var så fin så!! man kunde t.o.m se lite år på huvudet som fladrade hehe!! jag blev så lycklig och lättade att jag bara låg och bölade haha!!
tydligen var det en avvikelse på ca 10% men samtidigt kan det vara en lång bebis och då är det heeeelt normalt.

Hur som helst är jag satt på diet nu...jag får inte äta socker och salt fram till förlossningen. Kan jag väl ordna tänkter jag, om det gör att minisen inte blir enoooorm. Men för säkerhets skull ska jag in på fler kontroller på måndag. Ska va där mellan 8-10 på morgonen och testas.
Dom vill utesluta diabetes och skit.
Jag återkommer..........


extreme makeover day....

Nog för att jag är svullen som en cortizonknaprande idiot och att t.o.m mina stretchplagg spricker till höger och vänster.
Att jag känner mig som en enorm kossa är ju ett faktum men JUST av den anledningen så tänkte jag att jag borde anstränga mig liiiiite extra för att känna mig lite hetare än det jag känt mig senaste tiden.
SÅ jag bokade in en tid med bästa frisören Mallan och vårt mål var att eliminera svintoklumpen med stans största bajarand.

före....







Efter....





Tummen upp eller ner?? vad tycker ni?

Håll i mig så skönt!!!

Imorgon ska jag jobba min sista arbetsdag på läääääänge....ty 1 år o 4 månader om allt går som det ska! känns helt galet.. det är dessutom en halvdag!
Jag är så stolt över mig själv att jag unnar mig det här! Vilar och är redo för det som komma skall!!!
riktigt skönt!

pöss på er
// lyckliga jag

vill haaaaa!

Jag vet att jag har allt jag kan önska mig till bebben MEN....här är några saker som är på min vill ha annars döööör jag lista hahah!

Kanske helt onödigt tänker ni....MEN jag ser mig själv ha den här korgen på altanen, eller på landet när man hoppar runt från stuga till stuga till brygga ja ni förstår...MÅSTE HA!!!



Need I say more.....




Hallisarna!

Glömde ju helt att betätta för er om hur det gick med Johans Hallisar! Han fick ju efter många års dvärjjagande, spindeldödande, krypskyttsgömmande kvällsaktiviteter komma till Uppsala Akademiska sömninstitut för en sömnutredning. Man misstänkte kopplingar mellan RSL ( restless leg syndrome) alltså spring i benen och hans sk sömngång. Men efter en djupare utredning så upptäckte man att då han hade RSL så var det inte kopplat till just de tillfällen han valde att springa upp ur sängen och förstöra min sömn ;)
Jag vet att alla tycker att jag är tråkig som vill ta "död" på det här beteende då ALLA tycker att det är så roligt att lyssna på Johans sömn strorys MEN om ni vaknade upp mellan 1-4 gånder per natt med ett ryck och någon som inleder med orden " VAD VAR DET??" helt skräckslagen så skulle nu förstå. kompinera det med att jag springer på toa ca 5-8 ggr per natt, har en hysterisk jamande katt OCH en jävel som skriker vad var det OCH ser konstig saker i rummet..ni kan ju bara gissa hur utvilad jag känner mig!

Vad man kom fram till var inget revolutionerande tyvärr....man kunde konstatera att Johan från det att han la huvudet på kudden till att han var i djup sömn gjorde detta på bara 4 minuter. Man kunde även se att han under de första timmarna av sönen varvade friskt mellan vaket tillstånd och djupsömn. Alltså under den tid då Hallucinationerna normalt inträffar. Hans sömnmönster tydde på sömnbrist och det är ju förståligt!

SÅ vad gör vi nu då.....har det blivit bättre....NOPE!!!
det vi ska testa nu är att ge Johan rutiner ( en bebis är inte nog ) hahah! så han ska undvika att kolla på actionfilmer, spela TVspel ja aktivera sin hjärna helt enkelt innan han lägger sig. Sen ska vi försöka skära ner på alla våra måsten i livet. Lättare social kalender! funkar inte det så måste han ev medicineras i form av en lååååååg dos antideppresiva under en testperiod för att mixtra med dopaminhalterna i hjärnan men det hoppas vi få slippa.

Vore han inte så söt så vet jag inte vad jag skulle gjort ;)


hejje

Det är svårare än man tror att hålla sitt löfte om fler inlägg! Jag tänker varje dag att today is the day, men sen slutar det med att jag samlar på mig ett drös med bilder som ska upp...så ni får helt enkelt ursäkta mina osammanhängande inlägg!

Det har hänt en hel del på sista tiden som distraherat mig en del. Bla så har vi haft stora förändringar på jobbet som krävt lite energi. Sen är jag ju fortfarande sjukskriven också men det får inte tankarna att coola ner sig. Oron finns ändå kvar! Mer kan jag inte säga just nu!

Hur som helst så har jag o Johan varit o hälsat på Minisens kusiner kolla så söta dom är :)



Sen har mamma o pappa spenderat otaliga timmar här och hjälpt oss bygga garderobsväggar och förbereda inför bebis-arrival. Så nu är klädkammaren full och istället finns där nu ett skötrum...gissa vem som hittat dit ;)



för ca 1 vecka sen fyllde ju jag år....gissa om jag blev överraskad när Johan kom hem med blommor och en FET chokladtårta från EMMMMMMMAAAA!!! så söööt! kolla så gott STORT TACK bästaste du!! PUSS


ledsen att börja med en ursäkt igen ..

Men jag har verkligen inte orkat blogga :( senaste veckan jag jag varit tröttare än jag nååååågonsin varit i mitt liv! ELler rättare sagt efter helgen!
Har tagit ut mig för mycket och utmattningen blev ett faktum! Det är det bästa med att vara gravid...du KAN bara inte fortsätta för din kropp stänger ner! i måndags gick jag hem från jobbet och kände mig krasslig, men det utvecklades till att jag inte kunde resa mig upp från sängen på ett bra antal timmar. VEt inte om det är fixering av bebis på gång eller vad det är som händer men allt med graviditeten känns annorlunda..som att något är på gång, det slog mig att om 3 veckor är det fullt normalt om den skulle födas DET E FAN INGENTING!!!!
Så den här veckan har jag bara latat mig här hemma och vilat. har gått till affären 1 gång/dag och då har förvärkarna satt igång så, tydligt budskap från kroppen VILAAA!!! And I will!

Men imorgon kanske jag är lite piggare och då ska jag blogga mer...har ju en hel del att berätta trots allt ;) bla att pappa är hemma..och att Johan ÄNTLIGEN fått gå på utredning för sina hallisar :)

I'll be back stronger ;)

RSS 2.0