Virka virka blomfilt!

 
 
 
DÅ var virkningen igång igen :D Min kompis Jojo påminde mig idag om hur kul virkning är genom att berätta att hon nu oxå skulle sätta igång och virka en babyfilt till sin lilla knodd som kommer i sep.
Då kom jag igång igen!
Började googla som vanligt, det var ju trots allt så jag lärde mig virka :D
.... så hittade jag den här inspirationsbilden!
 
 
Hur fin som helst, lite Afrika style på det hela!
Jag hittade även en beskrivning på en annan sida se längst ner på inlägget.

Med lite strögarn hemma så har jag då påbörjat en filt till lillfisen, vad tyx?
 
 
 




Så här virkas blommorna:
Varv 1: virka 5 lm och fäst till en ring
Varv 2: 3 lm (motsvarar första stolpen) virka sedan en st om ringen, 1 lm. Fortsätt att virka runt ringen * 2 st, 1 lm* så att det blir 6 st-par. Virka 1 sm och fäst garnet.

Varv 3: (ny färg) fäst garnet i en lm-båge. Virka 3 lm (motsvarar första st), 1 st, 1lm, 2 st. Detta blir första blombladet. Virka sedan 5 blomblad till *2 st, 1 lm, 2 st*

Varv 4: Virka 7 st runt varje lm-båge. Fäst med en sm och fäst garnet.

Varv 5: (ny färg) fäst garnet i ett av blombladen och virka med fm runt hela blomman i varje stolpe. Mellan blombladen vikras en fm ända ner till 3:e varvet. Virka 1 sm och fäst garnet.

Varv 6: (sista färgen) fäst garnet och virka 3 lm (motsvarar en st). Fortsätt sedan att virka st runt hela blomman. På blombaladets mitt virkas 1 lm mellan 2 st det blir hörnet på rutan.
 
 
 
 

vikten

 
 
 
OM EN PERSON TILL FRÅGAR OM DET "BARA" ÄR EN BEBIS I MAGEN!!!!!!
Då jävlar blir det Kung fu kick so help me GOD!!!!

På riktigt!
VARFÖR tycker folk att det är ok med såna kommentarer? ??
finns det någon person i världen som blir smickrad av den kommentaren?
dessutom har jag bara gått upp 4 kg under hela graviditeten och då är jag i vecka 24 imorgon!
det är INGENTING!!!!!
kika på info från babycenter nedan!

*Vid födseln väger en bebis c 3,3kg.
* Moderkakan, som ger näring till bebisen, väger 0,7kg.
*Fostervattnet, som skyddar bebisen, väger 0,8kg.
*Men de övriga två tredjedelarna, då? De har att göra med
de förändringar din kropp går igenom under graviditeten.
Här är några genomsnittliga värden:

*Livmodernsmuskler växer dramatiskt och lägger till c 0,9kg.
*Din blodvolym ökar, vilket ger 1,2kg.
*Du har extra vätska i kroppen, vilket lägger till c 1,2kg.
*Bröstens ökade storlek lägger till 0,4kg.
*Dessutom lagrar du fett, c 4kg, för att ha energi till amningen.

Enligt den här infon och med mitt BMI bör jag gå upp mellan 7-13kg för att det ska vara hälsosamt för min kropp! slår man ihop alla siffror ovan så blir det ca 12,5kg
Hoppas man håller det :D
 
 
 

Specialkost var det här!!!

 
 
 
Då jag fått träffa en dietist och en läkare som hjälpt mig med hur jag ska hantera min graviddiabetes.
Lyckas jag hålla mitt blodsocker på en bra nivå, en jämn låg nivå under hela dagen, ALLA dagar tills jag föder så slipper jag förhoppningsvis insulinsprutor!
Vore vidrigt då jag är nålrädd men som det ser ut nu så sköter jag mig bra :)
 
Har fått en egen blodsockermätare så jag får ta stick i fingret 4 ggr per dag förutom var 3:e dag då får jag sticka hela 7 ggr på en dag! bara för att se att blodsockret ligger fint och lågt!
för att då hålla det i schack så får jag då alltså inte äta något som helst socker och inte heller kolhydrater!
Så jag kör en typ GI-kost! vilket funkar fint! Jag har redan tappat 1,6 kg sen i torsdags!
men det är ingen fara för jag har att ta från hahah!
Barnet mår fint och den 16 maj ska jag få göra en extra tillväxtkontroll för att se att hon inte växer mer än hon bör! Men jag är positiv och optimistisk! Nu får både mamma och bebis rätt kost och vård och vi blir bäda friskare och får bättre förutsättningar till ett friskt liv! so GOOOO MEEEEE!!!!!!!!!
 
och se vilken god mat man kan äta utan att äta kolhydrater...
Låt mig presentera Larb Laab i salladsblad
Säg till om ni vill ha recept ;)
 
 
 
Såååå gott!!!!
 
 
 
 

Påsken 2013...

 
 
 
Den här påsken firades ute på landet med svärisarna, mina grabbar och min mamma! Mysigt tänker ni och ja visst det var det MEN vilken sjukstuga! Dom enda som kände sig friska var mamma och Margareta men t.o.m dom vek med sig till slut!  Men vi lyckades pressa in mys och bus ändå!
 
Här är vi alla ute på isen och traskar i solskenet!
 


 
 
 
Men Levi var för trött för att åka pulka så mormor bar honom på ryggen tills det blev väääääldigt tyst :)
 
 
Påskmat fick vi oxå i oss och allt var toppen tills det inte var det längre....Johan kom tillbaka från toaletten och sa att han tror han fått en allergisk reaktion och att det kliade på hela kroppen, till storyn hör att innan vi träffades så hände det att Johan fick konstiga reaktionener som ibland slutade med ambulansfärd till sjukan! Men att de aldrig fick reda på vad han var allergisk mot! Men sen vi träffades har han inte haft några reaktioner och jag hade aldrig behövt se det ske....tills nu!
Det blev tydligen värre snabbt och öron och näsa började svälla och bli röda! Så Jag, Bosse och Johan hoppar in i bilen och gasar in till närmaste sjukhus, som ligger iNorrtälje! ca 45 min bilresa om man kör som galningar vilket vi gjorde!
Jag ringde vårdguiden på vägen som bad mig ringa 112, vilket jag gjorde! De sa att vi skulle gasa allt vad vi kunde och att de skulle möta upp oss på vägen mot Norrtälje! Allt medans Johans tillstånd blir värre och värre! Han ligger i baksätet och skriker och kvider för då har han tydligen fått enorma kramper i magen som han inte kan hantera!
Telefonen ringer och ambulansledaren berättar besviket att de inte har några bilar alls i området och att Helikopter kommer att ta längre tid än att vi bara gasar på! FAAAAAN tänker jag men vill inte att Johan ska höra det här utan lådsas på och försöker få honom lugn! Efter ytterligare någon minut ringer en läkare till mig och ger mig lite råd och tips samt ber mig ringa tillbaka till 112 och kopplas till honom OM Johan skulle förlora medvetandet! SHIIIIIIT! vilken panik säger jag bara! vad fan skulle jag göra då???
Vi gasar och gasar och jag tänker att nu föder väl jag snart oxå av all panik hahah! Men 10 minuter innan vi kommer fram till sjukhuset avtar kramperna och Johan blir tyst av utmatthet!
 
 
Vi fick träffa läkare direkt och Johan fick Kortison och antihistamin och de höll kvar honom i några timmar för att se att det inte skulle komma några fler attacker! Vilket det inte heller gjorde! så nu kvarstår bara frågan VAD han är allergisk mot och hur han kunde få en reaktion! vi åt inget konstigt!
Hur som helst så slutade allt bra och Johan mår jättebra nu men oj vad rädd jag var :(
 
 
 
 
 

RSS 2.0